Over mij

Door verschillende voorvallen in mijn eigen leven ben ik geïnteresseerd geraakt in wat we als mens zijn en kunnen zijn. Aanvankelijk ben ik gaan zoeken in de kunst en naar de kunstacademie gegaan. Mensen drukken zich via kunst op een vaak directe manier om te delen wat er in hen leeft. Daarin lagen naar mijn idee antwoorden. Hier ben ik mee doorgegaan. Ik maak nog steeds beelden en gebruiksvoorwerpen.hart lamp

Verdiepen in esoterie

Later ben ik me gaan verdiepen in de esoterie. (Esoterie gebruik ik hier in de betekenis van meest innerlijk of innerlijk hart.)
Ik heb ervaren wat het is om te veranderen en heb dieper leren kijken in mezelf, vooral door eerlijk te zijn en te benoemen wat ik voel.
Zo heb ik gezien dat het mogelijk is om trauma’s te laten verdwijnen.

Lichaamsbewustzijn en loslaten

Door steeds ook mijn lichaam te incorporeren bij dit proces heb ik gezien dat het lichaam niet liegt. Als er iets niet goed voelt in mijn lichaam, heeft dat een oorzaak. Vaak is die te herleiden naar iets dat ik niet verwerkt heb en daarmee en indruk heeft achtergelaten.
Door de beschadigingen die ik had opgelopen in mijn leven te helen, kan ik me weer verbinden. Zowel met mezelf en anderen als met een groter geheel. Dit zonder perfectie. Het proces blijft gewoon doorgaan, alleen steeds op een ander niveau.
Zo heb ik echt leren luisteren naar mijn lichaam en steeds kunnen verifiëren of het klopt wat voel, door het in mijn lichaam te checken. Als ik eenmaal voel, wat iets in mijn lichaam voor oorzaak heeft kan ik het loslaten. Soms in fasen, soms in een keer.

Massage, vooral de esoterische technieken faciliteren dit proces.
Dit wil ik graag delen.Foto van masseur

Mijn achtergrond

In 1995 ben ik begonnen met massage. In India had ik een ayur-verdisdische massage ontvangen. Verrast door de ervaring en het effect ervan is mijn zoektocht naar wat er mogelijk is met massage en healing begonnen.

Met verschillende cursussen en jaartrainingen heb ik mij diverse oosterse en westerse technieken eigen gemaakt.

  • In 2003 heb ik bij de Leffelaar in Amsterdam sportmassage technieken, anatomie & fysiologie gestudeerd en met een diploma van de NESPG afgesloten.
  • Vanaf 2005 werk ik professioneel als masseur zowel in eigen praktijk als in dienstverband.
  • In 2008 ben ik in begonnen in contact gekomen met Serge benhayon en universal medicine. Sinds die tijd zijn de Universal Medicine Therapies de focus in mijn praktijk.
  • Ik ben opgeleid in Universal Medicine Therapies ® en staat geregistreerd als practitioner bij de EPA (Esoteric Practitioners Association) zowel voor esoteric healing als voor esoteric massage.

Daarnaast houd ik mij op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg.