Massage

Massage en zelf helend vermogen lichaam

De spanningen die we opdoen in ons leven hebben hun weerslag in ons lichaam. Omdat we dit meestal liever niet willen voelen, verleggen we de focus van onze aandacht naar wat niet lichamelijk is, meestal naar gedachten of emoties. Ook deze hebben weer invloed op ons lichaam. Alles wat we ervaren, ervaren we met ons lichaam en elke ervaring laat een indruk achter in ons lichaam. Als we deze indrukken niet loslaten, stapelen ze zich op en gaan we het voelen als een spanning, een samentrekking.

 

Zachte benadering

Als masseur gebruik ik een variatie aan technieken, uit bijvoorbeeld sport massage. Een andere techniek is ‘deep tissue work’. Dit is een stevige massage waarbij diep liggende weefsels worden geraakt. Bij deep tissue work gebruik ik zo min mogelijk druk. Het is niet nodig om hard te masseren om diep liggende weefsels te raken en te helpen ontspannen. De spieren worden eerst warm gemasseerd waarna de diep liggende weefsels kunnen worden bereikt.

Door op deze manier met het lichaam te werken kan het lichaam zich diep ontspannen. Nervositeit en emotionele stress die veroorzaken dat spieren verstrakken, kunnen worden losgelaten. Zo heelt de cliënt zichzelf.

Ik stel regelmatig aan cliënten voor om deze vorm van massage te ondergaan. De meesten zijn zij verrast hoe ontspannen ze zich voelen na de behandeling. Dat er geen tijd nodig is om pijn, veroorzaakt door de behandeling te laten verdwijnen wordt als heel positief ervaren.