Esoterische Massage

Hoe voelt je lichaam nu ?

Wat je in je lichaam voelt is een centrale vraag bij esoterische massage.

 

Keer terug naar de stilte in jezelf

Esoterische massage brengt je terug bij de stilte in jezelf. De stilte die achter je gedachten en emoties ligt. Daar kan je helder voelen. In jezelf en ook buiten jezelf. Je voelt wat er in je lichaam gebeurt, wat er in je lichaam is opgeslagen en dat je, wat niet meer nodig is, los kan laten.

Alles wat je ervaart, gaat via je lichaam. Van een ervaring kan een indruk achterblijven in je lichaam. Je kan zo iets vastzetten, een spanning aanhouden. Heel subtiel of, helemaal niet subtiel. Gewoon pijnlijk of, vaak als understatement, niet zo prettig.

Het loslaten van indrukken gaat laag voor laag en altijd zoveel als je zelf kiest of toelaat. Esoterische massage begeleid en faciliteert dit proces.

De plekken waar iets vastzit krijgen de focus, zonder het geheel uit het oog te verliezen.

Massage met weinig druk

Esoterische massage is een massage waarbij weinig druk wordt uitgeoefend. Het kan helpen om eerst spieren los te masseren met een steviger vorm van massage. Dit om eerst tot ontspanning te komen, waardoor je de stilte die de esoterische massage geeft, makkelijker toe kunt laten.

Voor een massage is er altijd een gesprek waarin we kijken waarmee en waaraan je wilt werken. Dit kan een fysieke klacht zijn, maar ook iets met een psychische achtergrond. De ingang naar meer inzicht is altijd : ‘Hoe voelt het in je lichaam?’ Daarmee gaan we verder in de sessie.

Past esoterische massage bij je?

Esoterische massage geeft je toegang tot de oorzaken en het loslaten van blokkades in je lichaam,

  • Wanneer je ervaart dat je leven en daarmee je bewegingen niet in een ‘flow’ zijn.
  • Als je het lastig vind om controle los te laten, of wanneer je je niet in contact voelt met een groter geheel.
  • Wanneer je je zelf terug houdt wanneer je expressie zou willen geven vanuit je innerlijk, wanneer je vast zit met iets waarmee je verder wilt.
  • Als het leven zwaar valt en het voelt dat je ballast meedraagt, of dat oude patronen en herinneringen je tegenhouden om tot volle expressie te komen.

Ervaren masseur

Als masseur heb ik ervaring met behandelen van verschillende klachten. Fysieke klachten als r.s.i. (cans), tennisarm, frozen shoulder, spanningshoofdpijn, pijn in de rug, schouders, armen, benen, voeten, etc.. Maar ook klachten als burn out, slecht slapen, depressiviteit of weer tot je zelf komen na een ingrijpende gebeurtenis of tijdens/na een stressvolle periode.

Esoterische massage geeft toegang tot de oorzaak van de klacht, deze energetisch in je lichaam te voelen en te kunnen loslaten.