Esoteric Healing

Wat is esoteric healing?

Esoteric healing wordt gegeven door de kleren heen. Het is een techniek waarbij de practitioner zijn handen op verschillende plaatsen op het lichaam legt, ‘hands-on healing’.

Het helpt om inzicht te krijgen in de oorzaken van ongemakken en ziekten en de patronen die daaruit voort zijn gekomen.

Naar de stilte

In de stilte van de behandeling kan je zien / voelen hoe iets zit en het loslaten. Daarnaast geeft  een dialoog tijdens de behandeling waarin je benoemd wat je voelt en wat ik voel als practitioner een ondersteuning aan het proces.

Het kan apart gegeven worden of in combinatie met massage.

 

Achtergrond Esoteric Healing

Bij werkelijke healing verander je de energie die het probleem heeft veroorzaakt.

Bijvoorbeeld : je bent niet boos. Boosheid komt je lichaam binnen als dat toestaat.
We denken dat we denken, maar je kunt niet denken voordat er eerst een energie is die maakt dat je denkt. Het type energie waarvoor we kiezen om ons op af te stemmen bepaald de kwaliteit van de gedachten die we hebben. Het bepaald het kader waarbinnen we denken.Wanneer we vast zitten in een gedachtepatroon, is het veranderen van de energie waarin we zijn het laatste waar we aan denken, omdat we gevangen zijn door onze gedachten. Ze voeden ons. Wanneer je de energie waarin je bent (denkt) veranderd, veranderen je gedachten.Soms, wanneer een patroon (van boosheid in dit voorbeeld) ons bekend is, geeft het een comfortabel gevoel omdat het de pijn of het verdriet maskeert die getriggerd wordt. We gebruiken de boosheid om een emotionele laag over het verdriet te leggen. Zo hoeven we niet naar de oorzaak te kijken en het verdriet aan te gaan maar lossen we het tijdelijk op. Doordat het verdriet dieper komt te liggen en we boosheid als een ‘normaal’ zijn gaan ervaren, wordt het moeilijker om het verdriet los te laten. Boosheid echter, wanneer we het voor een langere periode met ons meedragen, zal zijn effect op ons lichaam hebben. We krijgen verstijvingen, verhardingen, we kunnen lever gerelateerde kwalen krijgen.Esoterie betekent ‘je essentie’, ‘je meest innerlijk’. Hier ben je licht en je licht is Liefde. Hier zijn geen emoties. Als er geen emoties zijn is er geen behoefte (aan iets anders dan er is).Toewijding aan en verbinding met je meest-innerlijk, geven bewustzijn over de liefde in ons. Wanneer die verbinding er is zien we ook wat geen liefde is, wat niet bij ons hoort.  Wat in de weg staat tot het contact met ons meest-innerlijk.Healing is het weghalen / los laten van wat in de weg staat. Eerst door te zien dat het ons niets werkelijk goeds brengt en daarna door te zien wat het eigenlijk brengt.In dit voorbeeld het maskeren van het verdriet en het verdriet zelf. Het vergt acceptatie van ons om te zien dat we de keus hebben gemaakt om de emotie (de boosheid) er te laten zijn. We kunnen het accepteren wanneer we van ons zelf houden.Esoteric healing faciliteert dit proces.

Esoteric Healing en liefde voor ons zelf

Voordat we ons zelf kunnen helen moeten we liefde voor ons zelf voelen en eerlijk zijn over wat er werkelijk is in ons leven. Als we alleen symptomen willen verlichten, zal er geen heling plaats vinden. Om tot de oorzaak te komen van waarom we zijn zoals we zijn, moeten we open staan om die te voelen, welke emotie, welke energie het heeft veroorzaakt. Dat kan, wanneer we van ons zelf houden.

On meest-innerlijk is nooit aangeraakt of vervuild door onze ervaringen. Het blijft zuiver. Als we ons ermee verbinden voelen we dat het groter is dan welk trauma ook. Zo kunnen we ons zelf helen. Door ons met ons meest-innerlijk, ons innerlijk hart, te verbinden, her-verbinden eigenlijk, verbinden we ons met de liefde die we zijn. Vanuit daar zien we het trauma voor wat het is, als iets dat we hebben opgedaan en niet als ons zelf.

English text: Esoteric Healing english text