Behandelingen

Je lichaam geeft signalen om je te waarschuwen dat er iets niet in orde is. Deze signalen kan je (leren) herkennen en erkennen. Door massage ervaar je je lichaam. Zo kan je voelen waar er spanning zit. Spierspanning kan worden los gemasseerd, zodat je weer lekker in je vel zit. Dat is fijn en kan verlichting geven. Maar gaat niet verder dan het bestrijden van een symptoom. Door te benoemen wat je in je lichaam voelt, kom je dichter bij wat de oorzaak is. Via massage kan je weer in contact komen met de emoties die je in je lichaam hebt opgeslagen. En wat hiervan de oorzaak kan zijn.

Door esoterische massage kan je je diep ontspannen. Verder dan ontspanning kom je bij de stilte in je zelf. In deze stilte kan je ervaren wat er bij je hoort en wat niet. (zie ook esoterische massage)

Voorafgaand aan elke behandeling bespreken de aanpak.

 

Ervaren masseur

Als masseur heb ik ervaring met behandelen van verschillende klachten. Fysieke klachten als r.s.i. (cans), tennisarm, frozen shoulder, spanningshoofdpijn, pijn in de rug, schouders, armen, benen, voeten, etc.. Evenalsals burn out, slecht slapen, depressiviteit. Of weer moeilijk tot je zelf komen na een ingrijpende gebeurtenis of een stressvolle periode.

Als masseur gebruik ik een variatie aan technieken uit bijvoorbeeld de sportmassage. Een andere techniek is ‘deep tissue work’. Dit is een stevige massage waarbij diep liggende weefsels worden geraakt. Bij deep tissue work gebruik ik zo min mogelijk druk. Het is niet nodig om hard te masseren om diep liggende weefsels te raken en te helpen ontspannen. De spieren worden eerst warm gemasseerd waarna de diep liggende weefsels kunnen worden bereikt.

Cliënt heelt zichzelf

Door op deze manier met het lichaam te werken kan het lichaam zich diep ontspannen. Nervositeit en emotionele stress die veroorzaken dat spieren verstrakken, kunnen worden losgelaten. Zo heelt de cliënt zichzelf.

Ik stel regelmatig aan cliënten voor om deze vorm van massage te ondergaan. De meesten zijn verrast hoe ontspannen ze zich voelen na de behandeling. Dat er geen tijd nodig is om pijn, veroorzaakt door de behandeling te laten verdwijnen, wordt als heel positief ervaren. De manier van werken evolueert. Met de jaren komen er technieken bij die mijn werkwijze verdiepen. Regelmatig pas ik Esoteric Healing toe en in de nabije toekomst zal Esoteric Connective Tissue Therapy (Esoterische Bindweefsel Therapie) bij komen.